Història

La Residència Diocesana d’Ancians Sant Miquel Arcàngel, treballa des de fa més de 140 anys en l’atenció de la gent gran. Aquesta llarga experiència i la capacitat d’innovació ens avala com a centre de referència a les Terres de l’Ebre.

L’any 1879, les Germanetes del Pobres van crear una residència, la qual es coneix actualment com a Residència Diocesana d’Ancians Sant Miquel Arcàngel, i en van tenir cura durant més de cent anys.

L’any 1985, el Bisbat de Tortosa constitueix una Fundació Pia Autònoma sense ànim de lucre a qui li encarrega la gestió de la residència. En un primer moment el Patronat de la Fundació va comptar amb la valuosa col·laboració de les Germanes de Nostra Senyora de la Consolació. Aquestes religioses es van dedicar, durant més de 20 anys, amb professionalitat i grans dosis d’humanitat a tenir cura dels nostres residents i usuaris.

Avui dia la Residència compta amb un equip humà de professionals de referència al sector, altament qualificats i amb una formació continuada, que ofereix un servei de qualitat i que treballa perquè els nostres residents i usuaris facin de la Residència casa seva.

Visió religiosa

La Residència Diocesana d’Ancians Sant Miquel Arcàngel té una clara empremta cristiana, que es manifesta dia a dia en el tracte humà i personal cap als residents. 

Missió: la nostra raó de ser

La Residència diocesana d’ancians Sant Miquel arcàngel, del Bisbat de Tortosa, és un centre per a persones de la tercera edat amb una identitat cristiana que té com a finalitat  principal prestar uns serveis assistencials de qualitat, on la persona és el centre de la nostra raó de ser. Una identitat que, en aquest àmbit, es fa efectiva acompanyant i cuidant les persones majors de la nostra societat, procurant potenciar i mantenir en elles les capacitats que tota persona humana posseeix fins a la fi natural de la seva vida.

Oferim una atenció humana i humanitzant, dotada de qualitat i calidesa que té cura de totes les dimensions de la persona humana: física, psicosocial i espiritual.

Des de la comprensió de l’ésser humà com a un ésser en relació, s’afavoreixen i cuiden els vincles personals i es promou que cadascú mantingui la seva autonomia i llibertat.

La nostra acció està encaminada a “perllongar l’obra evangelitzadora de Crist entre els que sofreixen qualsevol necessitat”. Ens inspirem en l’esperit que van portar a aquesta casa les Germanetes dels Pobres i les Germanes de la Consolació, que viuen i es desviuen en la seva atenció a les persones grans, i ens volem apropar al malalt i al necessitat veient en ell a Jesucrist, optant de manera especial pels més vulnerables i desafavorits.

Visió: el que volem ser

Volem que la nostra Residència sigui una veritable llar per a les persones que hi viuen, un lloc on es creï un clima de família, on cada persona se senti acollida, pugui expressar-se i sigui atesa des de la seva individualitat. Un clima on la senzillesa, la humilitat, el respecte i l’ajuda mútua siguin claus fonamentals per la consecució d’aquest objectiu.
Volem que en el nostre centre s’acompanyi a les persones en aquesta etapa concreta de la seva vida, dotant-la de plenitud i sentit; amb actituds d’esperança, mostrant-los el rostre de Déu fet tendresa, misericòrdia i consol, i ajudant-les a transformar les dificultats en força creativa.
Per això tenim el compromís d’una millora continuada de la nostra activitat, sobre la base d’un compromís cristià d’atenció a les persones, i amb un nivell de servei excel·lent.
La nostra Residència es constitueix amb la col·laboració de tots (residents, personal, famílies, voluntaris, patronat, bisbat…) en línia de fraternitat, corresponsabilitat i solidaritat.

Valors: Què ens sustenta

La vida/dignitat de tota persona humana: la persona, criatura de Déu, es constitueix en la raó de ser del nostre servei. Estem compromesos en la defensa de la seva vida fins a la fi natural, en mantenir la seva dignitat i els seus drets, tant més com més vulnerable és. Humanisme cristià.

L’ancianitat, etapa de plenitud: reconeixem l’ancianitat com una etapa en la qual les persones grans poden viure en plenitud, aportant a la societat la seva pròpia experiència i saviesa: “Un poble que no té cura dels seus iaios i no els tracta bé és un poble que no té futur. Els ancians tenen la saviesa, a ells se’ls ha confiat transmetre l’experiència de la vida, la història d’una família, d’una comunitat, d’un poble. Tinguem presents els nostres ancians per a què sostinguts per les famílies i les institucions, col·laborin amb la seva saviesa i experiència a l’educació de les noves generacions” (Papa Francesc).

Qualitat humana i tècnica: busquem la qualitat en la cura de les persones grans, fent del nostre treball una opció i vivint-lo com a vocació, promovent la millora contínua per mitjà de l’actualització i la formació. Experiència i innovació en qualitat.

Opció pels més vulnerables i desafavorits: el nostre centre és, per definició, centre amb una identitat cristiana. El nostre model a seguir és el Crist que ve a donar la vida als pobres i marginats: “L’Esperit del Senyor reposa sobre meu, perquè ell m’ha ungit. M’ha enviat a portar la bona nova als pobres, a proclamar als captius la llibertat i als cecs el retorn de la llum, a posar en llibertat els oprimits” (Evangeli de Lluc 4,18). Atenció a la dependència.

L’Evangeli: Com a casa de l’Església que som, considerem l’Evangeli com el nostre valor fonamental en el qual recolzem la nostra manera de ser en el món i la nostra manera de fer, per a viure com Crist va viure, i actuar com Ell va actuar amb els pobres i els malalts i transmetre a les persones majors tota la vida que brolla de l’Evangeli donant sentit i plenitud a la seva existència.

977 441 147

info@santmiquelarcangel.com

Francesc Vicent Garcia, 12

IDIOMES»